Pizza şi bestia

Bella Italia (franciză, să specific) se remarcă ca o italiancă pieptoasă printre celelalte reprezentate de seamă ale diferitelor culturi culinare, care te îmbie când urci pe terenul Almondo al Iulius Mall din Timişoara.

Cum nu mai încercasem demult o pizza, paşii s-au îndreptat fără să şovăie spre puntea suspinelor. Suspinam de poftă, nu de durere. Ne-am aţintit ochii spre meniul agăţat în faţa noastră. Înţeleg de ce meniurile sunt atât de sus si se scrie mare pe ele. Dacă mănânci la concurenţă, să-ţi sară în ochi meniul iar bucata de mâncare să-ţi rămână blocată în gât când vezi preţurile şi felurile celuilalt. Dar noi care stăm chiar în faţa tejghelei, părem nişte căscaţi cu capetele date pe spate, leşinaţi de poftă, căutând cea mai bună alegere. Şi mai scoatem sunete ciudate "Hmmmm, nnnnnn" "Aaaaaaaa", ca apoi să vedem ditamai rândul din spate de priviri ale unor fiinţe cu glicemia scăzută şi cu saliva în colţul gurii.

Cea mai uşoară alegere a fost pizza casei, pizza Bella Italia care conţine printre altele, fiţi atenţi, chiar şi blat pizza. De obicei dacă nu-ţi place un ingredient menţionezi "Fără ceapă, am arsuri" şi mă întreb cum ar fi să-i spui "Fără blat pizza dacă se poate, sunt intolerant la aluat". Primeşti oare un fel de ghiveci din toate ingredientele? Sună bine, dar să nu încercăm. Am marea rugăminte de a scoate menţiunea "blat pizza", altfel să fiu al naibii dacă nu mă duc şi cer un hamburger fără chiflă, spaghetti fără paste şi filet mignon fără carne de vită.

Deci, am comandat o pizza Bella Italia şi Quattro Formaggi (cu blat inclus). Pizza Bella Italia a avut ceva ingrediente mai multe, dar nu pot zice că abunda de ele. Aluatul este crocant şi bun dar este moale şi lipicios în interior. Semn că au dat focul la mare şi s-a copt totul la suprafaţă. Poate trebuiau să prindă emisiunea "Cum să găteşti o pizza bună" şi noi îi reţineam. La quattro formaggi nu mai ai ce zici decât "Multă apă!". Şi să iei neapărat o gumă de mestecat, să nu fericeşti pe cineva când stai de vorbă. Aşa e când deguşti brânză în general, nu doar la sortimentul acesta de pizza.




"You better cut the pizza in four pieces because I'm not hungry enough to eat six."
Yogi Bear

Comentarii

Postări populare