Kiosk!


Știți quote-urile alea de dialog din comics-uri? Am început să vorbesc în romengleză și nu e funny. Știu. Reiau. Știți bulele acelea de dialog din benzile desenate? Și în special cele de uimire, gen Kaboom, Krunch, Sploink? Nah, exact așa am făcut și eu când am ridicat privirea și am văzut numele localului. Eram în drum spre alt loc de pierzanie culinară când am dat nas în nas cu Kiosk. Văzusem, ce-i drept, o reclamă pe Facebook, și cam știam de el dar nu mi-am dat seama că sunt atât de aproape. Știind totodată ca un concurent la Master Chef a făcut meniul, mi-am zis că nu are rost să ratez șansa. Mai ales ca nu mai venisem demult la oraș. Nu știu dacă v-am zis, dar eu lucrez pe o plantație în afara orașului și e normal să mă bucure orice când dau de lume, de la claxoane și înjurături până la cea mai iscusit gătită shaorma.

Locația este una dintre cele mai fericit alese, mai ales dacă ești dispus să plătești niște bănuți să te afli cam prin buricul târgului. Iar când te afli în buricul târgului, cam vin și clienții. Deci un fel de win-win. Localul este micuț, cochet, cu un design modern care deja se conformează trend-ului în materie. Mai exact,  lustre cu fir lung, mobilier vintage de lemn, tigai, condimente, oale, care mai de care atarnând. Nu zic de rău acum. Zic chiar de bine. Când auzi și că meniul a fost conceput de mâna lui Petre Buiucă, hai că nu ai ce pierde. Locație faină, design drăguț și meniu conceput de un profesionist. Hai să gustăm și mâncarea, dacă tot am ajuns aici.

Am comandat un meniul zilei, o porție de cheesburger cu cartofi prăjiți și o porție de coaste de porc tot cu cartofi prăjiți. Prima a venit ciorba de la meniul zilei. E și normal. Era anormal să vină ultima. Iar pâinica care o însoțea, de vis. Veți vedea din poze. Nu erau chiflele obișnuite de pâine. E ca un fel de cozonac foarte bun. Ceva între pâine și cozonac dar nu știu nici dacă erau făcute de ei. Când văd mâncare, cam scap din vedere anumite lucruri. La felul doi din meniul zilei a fost spanac cu cârnăciori și ochi de ou. Ochi, nu ochiuri. Că doar găinile sunt cicloape, nu au doi ochi. Uf, nu de acolo vine denumirea de ochi de ou. Iar le-am încurcat. Am mai stat nițel de vorbă și când dau cu ochii spre bucătărie, să leșin. Veneau burgerii. Ați prins ideea? Am zis ca am comandat un cheeseburger. Acum am zis la plural? Știu că sunt subtil și măiastru la vorbe. Erau doi pe platou. Doi burgeri. Cheeseburgeri. Mi-au dat lacrimile si am simțit fluturașii din stomac cum se transformă în lilieci. Eram curios la ce tombolă am câștigat de am primit doi burgeri. Dar nu câștigasem nimic. Toată lumea primește doi. Din cauză sau datorită faptului că sunt mai mici. Și nu e nici o problemă că sunt mai mici. Avantaj la primire. Îi poți îngurgita fără a mai fi nevoie de dușul de după. Iar dacă chiar te saturi cu unul, al doilea îl poți lua la pachet. Cum am mai zis, win-win. Când am dat cu nasul de cartofii prăjiți și am închis ochii, parcă am vazut-o pe bunică-mea cum îi prăjea. Era gustul de cartofi prăjiți pe care numai mama sau bunica îi poate face. Așa mă aștepta în tinerețuri și bunică-mea, cu ditamai vasu de cartofi prăjiți. Ce vremuri. Acum a ajuns rândul meu să o răsfăț cu cartofi duchess și friptură de mistreț și țuică bună. La 90 de ani, nu zice nu la nimic.  Doar la vin roșu, că cică îi urcă tensiunea. Deci, cartofii condiment, burgerii si chiflele excelent (http://www.versuri.ro/versuri/jmefh_b-u-g-mafia-cristina-spatar-fara-egal.html). Mă știu cu versurile. Sosul care a venit la cheesburger îmi dădea impresia de proaspăt scos dintr-o sticlă de plastic. Există sute de rețete de sosuri de burgeri. Putem și mai bine. Coastele cică au fost un pic cam uscate, dar le mai stropeai cu bere și se umezeau ele. Acolo se mai poate lucra un pic, dar nu e tragedie. Punem și niște poze, că fără poze viața e pustiu. Pâinicile de la meniul zilei.

 Spanac cu cârnaciori și ciclop de ou.

  Frații Cheeseburger si Cartofii de Aur.

Coastele rupte din rai. Mai uscate că se anunțase secetă.
 Cheesecake. Okeish!

În concluzie, este loc și de mai bine, cum am zis. Dar merită încercat și se numără printre localurile care pot face cinste Timișoarei. Cu condiția să mergem înainte la calitate și să  nu dăm înapoi, cum am văzut atâtea exemple.

Prețuri și comenzi:
http://eucemananc.ro/timisoara/locatie/kiosk/263/
https://www.foodpanda.ro/restaurant/v0az/kioskI am sorry for what I said when I was hungry
Everybody

Comentarii

Postări populare