Cafea cu parfum de gianduja

Fiind ziua de dinainte de luni, e bine ca duminica să o întâmpini aşa cum se cuvine unei zile de odihnă dinaintea unei săptâmâni de neodihnă.  Adică somnoros şi cu o cafea bună în faţă. De preferat într-un local cu stil alături de prieteni.

Mai nou încercăm să evităm locurile obişnuite de outing, cum ar fi Iulius Mall sau terasele din Piaţa Unirii, şi drept urmare am dat o căutare pe Google să vedem şi de alte cafenele din Timişoara. Ne-a sărit în ochi numele de YogurtCafee Gianduia. Un nume interesant şi intrigant, bag de seamă, din moment ce nu ştiam de nu unde poate răsări numele de Gianduia. Wikipedia este alături de tine, gratuită şi disponibilă, şi te ajută cu o definiţie a cuvântului gianduja.

A rămas stabilit să ne vedem în jurul orei 11:00. De la 10:00, uşile de la baie şi camere au început să bufnească încet, iar senzorul meu de mişcare îmi dădea alarma că cineva se trezise şi probabil aştepta să fac şi eu acelaşi lucru. După un somn de 10 minute sub duş, acoperit de plapuma de spumă şi cu capul pe flaconul de şampon, am plecat spre locaţia cu cafeină.

YogurtCaffe Gianduia este amplasată regeşte aş putea spune, pe Blvd. Carol I la numărul 14. Este imposibil de ratat la cât de bine arată faţada.





Intrarăm în cafenea şi am fost întâmpinat de o vitrină cu sandwich-uri de toate mărimile şi de toate felurile. O altă vitrină te îmbia cu tarte micuţe, vioaie, gata să fie însoţitoare delicate şi gustoase ale cafelei de dimineaţă. După ce mi-am clătit ochii cu dezmăţul culinar, ne-am strecurat la o masă la etaj.




Ne-am desfătat cu un mini-sandwich proaspăt şi crocant, un croissant vaporos cu vanilie, un cappuccino spumos, un ice coffee reconfortant şi un fresh de portocale revigorant.









Şi ca meniul să fie complet, am comandat la final o ciocolată caldă cu ardei iute. Parcă opriseră aerul condiţionat dintr-o dată!


Mai am multe încercări şi probe de trecut la Gianduia şi promit să nu mă las până nu le trec toate...prin stomac!

Dacă tot suntem în ton cu ciocolata, iaca şi un citat pe măsură:

Life is like a box of chocolates - full of nuts!

Comentarii

  1. Foamea'n vacanta7 iunie 2010 la 16:58

    ...si cand ai ajuns acasa nu a curs apa la dush. Prietenii stiu de ce :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare