Wurstii vs. Paella

De când a început campionatul mondial din fermecătoarea Africă de Sud, parcă nici poftă de mâncare nu am. Mănănc doar cât să am energie să văd minunatele echipe. Nici nu mă mai duc prin localuri, să nu cumva să mă întrerupă un chelner din vizionarea bătăliei cu balonul Jabulani.

Ca să nu mai zic de vuvuzele, care mi-au creat aşa o stare de anxietate de nu mai puteam deschide frigiderul. Eh, prostii! Îl deschid, da' îmi iau o piersică, un strugure, gata cu friptanele de la ora meciului.

Nici de băut nu mai pot bea. Tot din cauza vuvuzelelor care îmi provoacă aşa o tensiune în stomac, sau cum zic americanii, am ditamai fluturoii în maţe. După 2-3 beri deja ţin cu echipa FC Scoica Alba. Atunci m-am decis să schimb băutura. Nu, nu sunt ca delicaţii din reclama la bere, unde servesc fin şi elegant o parafiltrată. Am ales până la urmă la un gin tonic cu lămâie la fiecare meci. Da' parcă nu mai eşti bărbatul clasic, înfometat de meciuri şi însetat de bere - la doză, în maieuţul care se ridică pe burtă. E ciudat să stai cu paharul de gin, într-un tricou polo şi cu pantaloni scurţi în carouri. Zici că mi-s la un meci de cricket. Tot mai bine e cu bolul de fructe. În mână.

Mă gândeam la meciul de diseară dintre Germania şi Spania în semifinalele campionatului, şi mi-a venit o comparaţie culinară: wurstii vs. paella. Cum ar fi dacă ar juca aceste două echipe gastronomice? Pe de-o parte avem ditamai wurstii, zdraveni şi înalţi care ar ataca in bloc de fiecare dată şi s-ar apăra la fel, fiindcă viteza nu e de partea lor şi trebuie sprijiniţi de coechipieri. De cealaltă parte, avem paella, cu o strategie complexă şi care poate porni atacuri fulgerătoare în orice moment. Boabele de şofran ar ataca pe flancuri, racii seceră la mijloc orice intenţie de atac iar creveţii sunt ultima redută de cucerit pentru a ajunge la poarta apărată de scoică. Vom vedea diseară cine pe cine se mănâncă.

Iubi....mai avem fructe în frigi? Da, sigur că am luat medicamentele de ficat. Nu beau nimic iubire. Te pup. Eu mă uit la meci acum. Nu, nu fumez...promit. Somn uşor!  

Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it's much more serious than that.

P.S. Dedic acest post prietenului meu Micutzu a.k.a Lil'One, care m-a inspirat cu tema culinaro-sportivă.

Comentarii

Postări populare