Holy Guacamole!

Doar aşa poţi să exclami când mănânci guacamole. Sunt diferite variaţiuni pe aceeaşi temă când vine vorba de guacamole, dar e necesar să ai un singur ingredient...avocado. Fără el, chiar nu merge. Guacamole este ca un fel de salată de vinete dar cu avocado.

Reţeta de guacamole a fost prima oară testată de azteci prin anii 1500. După ce conchistadorii spanioli au trecut prin bucătăria lor, au luat şi la pachet şi aşa a ajuns foarte popular şi în Spania. Numele provine din dialectul aztech Nahuatl - āhuacamolli, compus din āhuacatl ("avocado") + molli ("sos"). Hai că făcurăm şi ceva istorie ca să fim mai culţi în faţa platoului.

Prepararea salatei de avocado este foarte usoară. Se iau vreo 2 fructe de avocado, se taie de jur împrejur (ştiu că sună ca o circumcizie dar nu e aşa de rău) pe lungime, iar apoi se rotesc cele două părţi tăiate ca să le separăm de sâmbure. Sâmburele îl spălăm, îl curăţăm, îl bem...îl folosim la ornat. Minunantul sâmbure menţine prospeţimea salatei şi nu se va oxida. Acum să nu vă aşteptaţi să ţineţi salata 2 saptămâni, şi să mai puneţi şi salamul, şunca şi castravetele lângă ea pe considerentul că nu se strică. Aveţi grijă la alegerea fructelor de avocado, să nu fie foarte moi şi nici foarte tari. Dacă chiar nu găsiţi decât mai tari, nu e problemă. Le lăsaţi o zi sau două şi se mai coc ele, aşa cum făceam înainte cu bananele, când nu se găseau decât verzi. Într-un robot de bucătărie, gen Transformers, se aruncă cele două bucăţi curăţate de coajă împreună cu un pic de sare, 1 roşie, 1/2 ceapă roşie tăiată mărunt, ardei iute mărunţit (dacă se vrea picant), stoarcem un pic de lime, câţiva stropi de ulei de măsline şi gata, pornim robotul. După ce totul se amestecă, se aruncă într-un bol şi se serveşte pe nişte feliuţe de pâine prăjită.

Ideal pentru o gustărică de seară...şi o metodă elegantă de a evita pizza sau şaorma!



Comentarii

  1. Deja imi imaginez gustul de guacamole....
    Totus as vrea sa incerc sa fac salata cu robotul Transformers :-)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare