Code name: D.A.F. Junior

Daf Junior, Giroc, Timis, Romania, orele 19:30.

Era o seară de primăvară cum demult nu se mai văzuse. Aerul călduţ îţi mângâia obrajii iar mirosul mâncării adia în aer. Pe aleea îngustă, o maşină luxoasă se strecura elegant să găsească un loc de parcare. Şoferul, un tip bine făcut, încerca să înăbuşe înjurăturile care-i ieşeau. Ceilalţi ocupanţi ai limuzinei stăteau relaxaţi, privind şi ei spre locurile ocupate. Cu o apăsare de pedală, acceleră brusc şi se strecură rapid între două maşini. Un scrâşnet de frâne rupse tăcerea serii. Stinse încet farurile. "E timpul să ne mişcăm" - zise şoferul calm, scoţând ochelarii de soare. "E târziu deja". Portierele se deschiseră la unison, în linişte. Patru siluete ieşiră afară în aerul serii. Se îndreptau încet spre clădirea luminată feeric. Un zgomot ca de cascadă se făcea auzit de departe. După două minute ajunseră la un poduleţ care trecea peste râul în care peşti de diferite culori se zbenguiau liniştiţi. De partea cealaltă nu ştiau ce îi aşteaptă. S-au privit în ochi şi au pornit.

"O masă pentru patru persoane?" ieşi din neant o brunetă întrebându-i zâmbind. "Mai bine de zece...la cât de foame ne este" mormăi şoferul, uimit de prezenţa de spirit a femeii care i-a întâmpinat. "Acoperirea noastră s-a dus naibii" - zâmbi şoferul, scarpinându-şi barba. Se lăsară conduşi de bruneta care îi ghida spre masa lor. Se aşezară liniştiţi pe scaunele generoase de pe terasă. Râul artificial curgea prin faţa, lăsând impresia că sunt pe alte meleaguri. Cascada se revarsă în dreapta lor, confirmând ce auziseră mai devreme.

"Ce-mi recomanzi" zise bărbatul brunet, ai cărui bicepşi tresăltau la fiecare mişcare a mâinii. "Dragă Thor, un gulaş cinstit picant care îţi energizează corpul, un somon cu cartofi Riko care te binedispun sau puiul Daf cu nişte legume şi un mujdei cu smântână sunt deja nişte opţiuni pe care să le iei în considerare" - spuse şoferul, sorbind încet din apa minerală cu lămâie. "Amice, cred că iau un file de păstrăv cu legume, că e seară" spuse Thor gânditor. Yvonne, însoţitoarea lui Thor, comandă o salată de ton iar Claudette, spioană cu stil şi experienţă, alese o ciorbă de pui a la grecque şi nişte clătite specialitatea casei. Şoferul, frustrat că e seară, se alese cu o salată bulgărească încununată cu un mujdei cu smântână. Chelneriţa brunetă îşi făcu apariţia cu platourile comandate şi cu două coşuri de baghete calde, făcute la faţa locului. Mâncară toţi în linişte, cu glume presărate pe ici colo, minunându-se de porţiile pantagruelice.

Seara se lăsa tot mai mult, aerul începu să se răcorească şi era timpul să plece. Cele patru siluete se îndreptau spre maşina parcată în josul străzii. Misiunea se încheiase perfect. "O seară minunată, pot zice" - afirmă şoferul în timp ce porni motorul maşinii.

Comentarii

  1. Ai descris perfect atmosfera si ma bucur ca soferul a plecat incantat de ce mancat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu-i mergea ABS-u? De unde sunet de frana?

    RăspundețiȘtergere
  3. Foamea'n vacanta29 aprilie 2010 la 17:53

    Se vede ca te-ai inspirat din filme porno cu numele alea, ca un adevarat cunoscator :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare