Ca la mama...Uţa

E vineri si ne pregatim sa rupem uşa biroului ca sa ne îndreptăm spre Arieşeni. Arieşeni este o comună în judeţul Alba situată chiar în Ţara Moţilor, încadrată de un peisaj sublim. A fost prima mea ieşire la munte iarna aşa că aşteptam cu nerăbdare să calc acceleraţia. Voi sări peste faptul că am îndoit janta iar capacul de la roată a ales o altă rută decât maşina, şi ajung la partea cu mîncarea.

După o zi istovitoare pe pârtie, e vremea ca stomacul să-şi ceară drepturile. Şi ne îndreptăm spre un local despre care ştiam că se mănîncă bine. Hai să vă explic cum ajungem. Din Arieşeni plecaţi spre Garda de Sus iar la aproximativ 6 km de centrul comunei Arieşeni, pe dreapta se găseşte Pensiunea Mama Uţa. Nu mânaţi tare că poate treceţi de ea şi e păcat.

Şi ne aşezăm la masă. Urechile şi obrajii încep să ardă pe măsură ce se dezgheaţă iar stomacul nu mai ştie cum să o imite pe Shakira, şi vizual şi sonor. Vin meniurile...şi băutura. Pălinca din partea casei, de un galben curat, cu mărgele pe margini, e un vis. Speram ca visul să nu se termine, dar se termină...fiţi siguri de asta. Şi cum ziceam, vine mâncarea. Ciorba de burtă nu o pot descrie în cuvinte. Un echilibru perfect între muşchii fin tăiaţi şi gustoşi, ciorba de o savoare pe care nu o pot exprima şi lămâia, smântâna şi mujdeiul care au venit să completeze minunea. Papilele gustative dădeau un party continuu, le simţeam cum îmi mulţumeau şi îmi erau recunoscătoare. Surioara de masă a ciorbei de burtă a fost ciorba de fasole cu ciolan şi cu ceapă roşie. Spectacol! Boabele de fasole, ciolanul fraged si ceapa roşie dulce erau ca o piesă de teatru, excelent pusă în scenă. Să nu uit de pâinicile de casă aduse ca să întregească acest ospăţ si să ne potolească foamea. Drumul spre cabană a decurs în linişte, uitându-ne la drumeţii obosiţi şi savurând aceste momente. Cum e in reclamă...priceless!

Dacă ajungeţi în zonă, neapărat să treceţi la Mama Uţa. Am uitat să zic...a venit personal să ne ureze poftă bună şi multă sănătate. Priceless e pistol cu apa!

http://www.mamauta.ro/

Comentarii

Postări populare