Hai cu noi la Iorgovanu', unde-i mandru banatanu'




Plictiseala parcă plutea prin birou sub forma unor norișori. Se auzeau doar tastele bătând și cateva frânturi de melodii răzbăteau prin căști. În capul tuturor stăruia chinuitor întrebarea Oare unde mâncăm azi? O întrebare care le chinuia fiecare zi din viața lor. Această dilemă se simțea apăsătoare și fără șanse de a o rezolva vreodată. Începea chiar să devină o problemă existențială, iar după cum spune Jean Calvin - dacă privim prin sinoptica parafrazării sinusoidale paranaoidale, aspectele confuze se vor clarifica la un moment dat. Deschise ochii încet să lase lumina să pătrundă ușor fără a-i agresa pupilele. Încet, încet, obiectele din birou deveneau tot mai clare. Sângele începea să curgă năvalnic, iar inima îi bătea tot mai rapid. Mușchii degetelor crispate pe tastatură începeau să se relaxe. Auzi o forfotă ca prin vis. Era un murmur continuu. Se întâmplă ceva. Se chinui să distingă cuvintele cheie din conversațiile celor din jur. Era de ajuns ce aude. Cuvintele masă și pensiune au fost îndeajuns. Se mergea la masă. A venit ora magică.

Pensiunea Casa Iorgovanul din localitatea Urseni se află la o distanță  de aproximativ 7 km de Timișoara și 561 km față de Viena. Este ușor de găsit, mai ales ca se găsesc peste tot indicatoare de la drumul principal către pensiune. De la drumul principal din Urseni. Cum am ajuns, am ocupat locurile în tranșee și am așteptat meniurile. Am comandat fiecare câte un fel și ne-am pus pe așteptat. Aveam deja scenarii în minte legat de timpul de așteptare, leșinuri de la glicemia scăzută, ceartă cu chelnerul, etc. Chestii la care te aștepți cînd stăm în câte un loc mioritic. Dar ce sa vezi. Din partea casei, apar subit niște platouașe cu boluri cu untură, ceapă verde și pâine de casă. Dar stați să mai vedeți. Mai vin si păhărele de afinată și vișinată. Ce mai, petrecerea era în toi. Dans, antren și voie bună. 





După ce ne-am lubrifiat interiorul corpului cu untură și ne-am potolit un pic foamea, vine și mâncarea comandată.

Gulaș - 22 RON



Pro: Carne proaspătă, bucățile atent alese, fără zgarciuri.
Contra: Sosul foarte apos.

Coaste de porc cu chipsuri de cartofi - 25 RON


Pro: Chipsurile de cartofi.
Contra: Coastele de porc nu erau suculente. Ar trebui ținute în baiț cu o zi înainte.
De neiertat: Vegeta presarată peste carne.

Aripioare de pui crispy cu cartofi prăjiți - 22 RON


Pro: Cartofii prăjiți ca la mama acasă, nu chestii congelate. Sosul cu smântână și nu cu maioneză.

În rest, atmosfera faină și relaxantă. Mai au și o piscină cu șezlonguri și umbrele unde poți să atârni pentru un bronz de calitate. Am avut intenția de a ne da în hinta palinta dar am rămas fideli activității de hinta palinka. Și a fost mai bine.

În concluzie, dacă aveți chef de o ieșire scurtă, între sânii naturii, nu vă cresc alte organe de la Vegeta și vă place stilul rustic, nu ezitați. Alegeți Bahamas! Pe bune, chiar e o locație mișto.

A crust eaten in peace is better than a banquet partaken in anxiety. 
Aesop



Comentarii

Postări populare